Mari Kulli preemia läks rahvatantsuaktivistile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva õhtul leidis Tõrva kultuurimajas järjekordse omaniku preemia, millega  tunnustatakse kohalikku kultuuriellu panustanud inimesi. Selleaastase, arvult kümnenda kultuuripreemia sai rahvatantsuaktivist ja Tõrva gümnaasiumi õpetaja Valdeko Kalamees.

Tänavused nominendid olid Valdeko Kalamehe kõrval muusik ja pedagoog Heinar Hernits ning vabakutseline kirjanik ja muusik Vello Jaska.

Enne kui tiitli võitja teatavaks sai, astusid kontsert-aktusel üles Tõrvas tegutsevad ning eelnevalt preemiatega pärjatud laureaatidega seotud laulukollektiivid ning sõnaseadjad. Samanimelise preemia omanik Ilmar Kõverik tegi väikese kokkuvõtte Mari Kulli eluloost ning tänavuse nominendi Heinar Hernitsa õpilased esitasid paar viiulipala. Meenutusi oma õpetaja Mari Kullist  jagas legendaarne Voldemar Kuslap, kes sütitavate lauluviisidega kohaletulnud rahva kaasa laulma pani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles