Valka tahab renoveerida vanad armeepunkrid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka kesklinnas asunud komandopunktist sai suunata rakette poolde Euroopasse, võttes sihikule näiteks Lääne-Euroopa suurlinnad.
Valka kesklinnas asunud komandopunktist sai suunata rakette poolde Euroopasse, võttes sihikule näiteks Lääne-Euroopa suurlinnad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valka kunagised armeepunkrid on aastaid kasutult seisnud. Nüüd on linnajuhid võtnud nõuks kujundada neist koostöös Valga militaarteemapargiga turismimagnet.

Tegu on unikaalsete rajatistega. «Siinsest juhtimiskeskusest võis rakette suunata poolde Euroopasse, võttes sihikule näiteks Lääne-Euroopa suurlinnad – olgu see siis London või mõni muu,» andis Valga militaarteemapargi juht major Meelis Kivi aimu objekti kunagisest olulisusest.

Paraku on rajatise saatus sarnaselt paljude teiste nõukogudeaegsete militaarobjektidega kurb. «Kõik väärtuslik on sealt välja veetud. Nüüd on need kokkukukkumise äärel,» rääkis Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjanik Inga Karpova.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles