Valga noormehe värav tõi mängu pöörde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andris Celminš andis valikturniiril Eesti koondise heaks olulise panuse nii pildil olevas kodumängus Türgiga kui ka teistes kohtumistes.
Andris Celminš andis valikturniiril Eesti koondise heaks olulise panuse nii pildil olevas kodumängus Türgiga kui ka teistes kohtumistes. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pühapäeval Ankaras aset leidnud 2020. aasta käsipalli EM-valikturniiri otsustavas mängus alistas Eesti Türgi koondise 20 : 18 ja tuli alagrupi võitjaks, mis omakorda tähendas pääsu valiksarja teise faasi. Oma panuse võiduks andis ka Valga noormees Andris Celminš.

Eesti alustas võõrsil Türgi vastu hästi ning sai 3 : 2 ja 4 : 3 ette. Ohtralt oli võimalusi eduseisu suurendadagi, kuid pallikaotused, valesöödud ja teist kohtumist järjest suurepäraselt tegutsenud väravavaht Yunus Özmusul aitasid hoopis Türgil Eestit kümme minutit nullil hoida.

Türgi sai 8 : 4 ette, aga siis hoidis Eesti hea kaitse ja Eston Varuski tõrjetega oma puuri omakorda 11 minutit lukus. Lähemale kui 8 : 7 Eesti siiski ei pääsenud ning poolajavileks oli võõrustajate eduseis 10 : 8.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles