Maavalitsused panevad uksed kinni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga maavalitsus
Valga maavalitsus Foto: Arvo Meeks

Valitsus otsustas lõpetada maavalitsuste tegevuse 1. jaanuarist 2018. Nende ülesanded jagatakse omavalitsuste, ministeeriumite ja ametite vahel. Valga maavalitsuse hoonest võib saada riigimaja.

«Riigihalduse minister on maavanemate koosolekul tutvustanud riigireformi variante, sealhulgas maavalitsuse tulevikuga seonduvat. Valitsuse otsuseks saanud variant ei olnud maavanemate eelistuste hulgas – teadaolevalt ka mitte ministri esimene eelistus,» sõnas Valga maavanem Margus Lepik.

Tema sõnul on riigihaldus liikunud tsentraliseerimise teed ja valitsuse otsus oli selle loomulik jätk. «Olen alati olnud omavalitsuste tugevdamise poolt, aga pidanud vajalikuks riigi esinduse ja halduse jäämist maakondadesse. Tehtud otsuse põhjal jääb maakonnakeskustesse alles niinimetatud riigimaja, kuhu koonduksid riigiametite kohapealsed esindused,» sõnas Lepik ja lisas, et loodetavasti saab see Valgas olema maavalitsuse hoones.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles