Kuuse-taat: ega õiget talve enam tule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrikast on teele asunud õhufrondid, mis võivad meie ilma pikka aega hoida mõni kraad üle või alla nulli ja õiget lumekatet pole ollagi – küll aga on oodata lörtsi ja vihmagi.
Aafrikast on teele asunud õhufrondid, mis võivad meie ilma pikka aega hoida mõni kraad üle või alla nulli ja õiget lumekatet pole ollagi – küll aga on oodata lörtsi ja vihmagi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Mõttetargad kinnitavad, et on kolm asja, mida keegi ei suuda ette arvata: haugi teed vees, kotka teed taevas ja mehe teed naise juurde. Nüüd võib nende hulka paigutada ka teadmatuse, milliseks kujuneb edaspidine talv.

Poliitik Igor Gräzin peatus Tallinna TV saates «Poolkuu» pikalt ilmaportaalide ennustustel jõuluilma kohta. Ilmajaamade ülalpidamiseks kulub tohutu raha, rahva teavitamiseks ka parasjagu, aga tulemus on suur null. USA, Norra ja Venemaa ilmakeskused pakkusid jõuludeks 25 kraadi külma, aga Kuuse-taat sooja ilma, mis tuligi. TV3 saate salvestamisel sai ennustatud sooja ilma aasta lõpuni – see lõik küll saatesse ei pääsenud.

Pole aga midagi erakordset. See on seaduspärane, et hallid ajurakud ületavad arvutite võimsuse palju kordi, nagu kinnitavad teadusuuringud. Aga selle talve ja läinud sügise ilma ettearvamisel jäi sellest ikka väheseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles