Politseikoer Jesper saadeti pensionile

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jesperi omanik, treenija ja paarimees on viimased 12 aastat olnud Valga politseijaoskonna koerajuht Heili Mets.
Jesperi omanik, treenija ja paarimees on viimased 12 aastat olnud Valga politseijaoskonna koerajuht Heili Mets. Foto: Taavi Niittee

Teisipäeval kiitsid ja tänasid korravalvurid narkokoer Jesperit, kes pärast 12aastast teenistust vanaduspõlve nautima läheb.

Pidulikul ärasaatmispeol Valga politseijaoskonnas võtsid sõna kohalik politseijuht Tiit Allik ning politsei- ja piirivalveameti eri- ja vormivarustuse juht Tõnu Tänav. Mõlemad mehed tõdesid, et ametliku nimega Jesper, aga kõigile kohaviibijatele pigem Berry nimega tuntud inglise springer­spanjel on aastate jooksul olnud nende meeskonna lahutamatu osa ja täisväärtuslik kolleeg.

«Ehkki seaduse silmis ei ole meie koerad politseinikud ega piirivalvurid, vaid töövahendid, on tegelikkuses nad siiski meie kolleegid ja sõbrad kogu eluks. Kui neljajalgne töökaaslane, kes aastaid truult aidanud turvalisust tagada, saab vanaks, siis tahame, et tal oleks täisväärtuslik elu ka homme ja ülehomme,» sõnas Tänav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles