Laulutehnika ümber lahvatas skandaal

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igale õpilasele on Novella Hanson lähenenud individuaalselt, arvestades tema võimeid ja oskusi. Nõudliku õpetaja töö on toonud palju tunnustust.
Igale õpilasele on Novella Hanson lähenenud individuaalselt, arvestades tema võimeid ja oskusi. Nõudliku õpetaja töö on toonud palju tunnustust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lauluõpetajate hulgas on lahvatanud skandaal õpetamistehnika pärast, mis väidetavalt häälepaelu kahjustab. Tülisse on kistud ka Tõrva laulupedagoog Novella Hanson ning tema kasvandik Gertu Pabbo.

WAF-kooris ebatraditsioonilist CVT- ehk Sadolini tehnikat viljelevat ja noortele laulmist õpetavat Maikenit (kodanikunimega Kadri Koppel) on sel nädalal mitmes meediakanalis süüdistatud noorte häälepaelte kahjustamises. Väidetavalt seisavad süüdistuste taga Eesti tuntud laulupedagoogid.

Mitme väljaande andmetel olnud üks «Eesti otsib superstaari» saates hääle kaotanu Novella Hansoni kasvandik Gertu Pabbo, kes hiljem hääle tagasisaamiseks Hansoni soovitusel Eesti Teatri- ja Muusikaakadeemia õppejõu Sirje Medelli poole pöördus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles