Tööõnnetuste arv Valgamaal vähenes

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ränk õnnetus Viljandi raudteejaama lähistel, kus eelmise aasta detsembris kukkus töömees angaari katuse paigaldamisel katusest läbi.
Ränk õnnetus Viljandi raudteejaama lähistel, kus eelmise aasta detsembris kukkus töömees angaari katuse paigaldamisel katusest läbi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui eelmine aasta oli vabariigis kümnendi tööõnnetusterohkeim, siis Valgamaal tööõnnetuste arv aastataguse ajaga vähenes. Esmastel andmetel juhtus mullu Eestis 4919 tööõnnetust. Lisaks on täpsustamisel 160 juhtumi asjaolud. Valgamaal oli tööõnnetusi 58.

Tööinpektsiooni info põhjal juhtus mullu 300 õnnetust rohkem kui aasta varem, mil see arv oli 4774. Kergeid tööõnnetusi registreeriti 3916 (2015. aastal 3800) ning raskeid 975 (958). Surmaga lõppes 24 õnnetust. Aasta tagasi oli see arv 17.

Tööinspektsiooni meedianõuniku Kristel Abeli info põhjal oli Valgamaal eelmisel aastal esialgsetele andmetel 58 tööõnnetust, mida on 13 võrra vähem kui eelneval aasta. Enamik õnnetustest ehk 45 olid kerged. 2015. aastal registreeriti neid 49.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles