Töötukassa pakub uusi võimalusi täiendusõppeks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Töötukassa Valgamaa osakonna hoone Valgas. Maakonnas oli jaanuari lõpu seisuga 1191 registreeritud töötut.
Eesti Töötukassa Valgamaa osakonna hoone Valgas. Maakonnas oli jaanuari lõpu seisuga 1191 registreeritud töötut. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Alanud aastal käivitusid teenused, mis aitavad ennetada töötuks jäämist ja toetavad tööandjaid töötajate oskuste arendamisel. Täies mahus jõustus ka töövõimereform.

Oskuste arendamiseks saavad toetust taotleda nii töökaotuse ohus töötajad kui tööandjad tööjõu leidmiseks või ümberkorralduste tegemiseks. Uute meetmete toel võiks prognoosi kohaselt alustada oskuste täiendamisega ligi 3500 inimest 2017. aastal ning 13 000 inimest 2018. aastal.

Viimastel aastatel on tööpuudus jõudsalt vähenenud ja tööandjad kurdavad üha enam, et sobivate oskustega inimesi on keeruline leida. Uuringud kinnitavad, et äritegevuse laiendamist ja töötajate palkamist takistab eelkõige asjatundlike inimeste põud. Rahvaarvu vähenemine ja inimeste vananemine pingestab olukorda veelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles