Turvavarustus on kogu Euroopas politsei tähelepanu all

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Käimas on üleeuroopaline politsei teemanädal, mille käigus pööratakse kõikjal tavalisest suuremat tähelepanu liiklejate turvavarustuse kasutamisele.

Ka Eestis jälgivad politseinikud liiklusjärelevalvetöö käigus enam turvavöö kasutamist ning selgitavad, kuidas turvavööd õigesti kinnitada, nii et see liiklusõnnetuse korral sõitjat võimalikult tõhusalt kaitseks.

Põhja prefektuuri korrakaitseteenistuse vanemkomissar Tarmo Roossaare sõnul jätab politsei varasema praktika kohaselt üks inimene kümnest selle lihtsa ent elu päästa võiva liigutuse tegemata.

«Liiklejate teadlikkus turvavarustuse kasutamise osas on kindlasti suurenenud ning enamusele juhtidest on see täielikuks rutiiniks kujunenud. Paraku on inimeste ohutunne veidi väiksem tagaistmel reisides, kus turvavöö kinnitamata jätmine ohustab õnnetuse korral tõsiselt ka kõiki teisi autos olijaid,» ütles Roossaar.

Eelmise aasta septembris toimunud turvavöö teemanädala jooksul avastati Eestis 366 turvavarustuse kasutamise nõuete rikkumist. Nende hulgas oli 19 juhtumit, kus valesti või puudulikult oli kasutatud lapse turvavarustust. Üle Euroopa avastati teemanädala jooksul 84 756 rikkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles