Naised ei ole masule vaatamata vähem hinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulbid on naistepäeva üks populaarsemaid lillesorte, mida ostetakse.
Tulbid on naistepäeva üks populaarsemaid lillesorte, mida ostetakse. Foto: Eleri Lõhmus/Valgamaalane

Tänane naistepäev on lillemüüjate üks pidupäevi teiste tähtpäevade kõrval, kus päev läbi lilli ostetakse.


Valga turul lillepoodi pidav Kersti Eglit rääkis, et supermarketid, kus lilli müüakse rikuvad veidi müügiedu, kuid siiski on naistepäev lillepoodnikele üks edukamaid tööpäevi. «Nelke läheb kõige vähem, tulpe läks möödunud aastal rohkem, sel aastal roose,» lausus ta.

«Minul lähevad nelgid ja tulbid,» sõnas aga Karin Nurmsalu, kes ka turul poodi peab. «Nelk seisab kaua ning tulp on kevad.»

«Ei saa nuriseda,» lisas lillepoe Sinilill omanik Reet Heinla. «Masu ei ole naistepäevale mõjunud. See on tegelikult ilus, et vaatamata masule ei ole naised vähem hinnas.» Kõige rohkem lähevad müügiks tulbid ja roosid.

Aastatepikkune kogemus näitab Heinla sõnutsi, et naistepäevaks tuleb ette tellida mitu korda rohkem lilli. «Väga halb oleks, kui inimene tuleks pärastlõunal, aga pole ühtegi lille võtta. Tulpe võtame ikka palju-palju rohkem, sest muidu neid nii väga ei osteta.»

Lillemüüja Lena, kes polnud nõus perekonnanime avaldama, lisas, et tema ostjad pole teinud erilisi eelistusi. «Kõik lilled lähevad järjest,» ütles ta.

Lillepoodide müüjad pole samuti lilleõieta jäänud. «Ise oleme ka lilli saanud jah,» naeris Nurmsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles