Uus konteinerauto kiirendab päästjate tööd

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos multifunktsionaalse konteinerautoga on pildil päästja Rinaldo Teder (vasakult), meeskonnavanem Tõnis Eespere, päästja Ranno Lall, Lõuna päästekeskuse Valgamaa päästepiirkonna peaspetsialist Gehrt Kompus ja päästja Toomas Toom.
Koos multifunktsionaalse konteinerautoga on pildil päästja Rinaldo Teder (vasakult), meeskonnavanem Tõnis Eespere, päästja Ranno Lall, Lõuna päästekeskuse Valgamaa päästepiirkonna peaspetsialist Gehrt Kompus ja päästja Toomas Toom. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Valga päästekomando uus konteinerauto suudab transportida nii veepaaki kui lisavarustust. Tulekahju korral teeb see päästjate töö kiiremaks ja sujuvamaks.

Päästeameti Lõuna päästekeskuse Valgamaa päästepiirkonna peaspetsialist Gehrt Kompus ütles, et konteiner- ehk multilift­auto lisab Valga komandole võimaluse transportida lisavarustust, milleks eelkõige on voolikukonteiner 900meetrise voolikuliiniga. Peamiselt hakkab auto siiski kandma veepaaki. Konteinerit läheb vaja suuremate tulekahjude puhul, nagu näiteks metsatulekahjud, kus tuleb suurt veekogust pika maa taha pumbata.

Lisaks konteinerautole on Valga komandol põhiauto ja paakauto. Auto, mis saaks paagi või muu varustuse eraldi alusel sündmuskohale maha jätta, Valgas senini puudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles