Maakonna vanim peig oli 70 ja pruut 61

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavalitsuse korraldatud abielupaaride austamisõhtule, mis mõeldud paaridele, kel täitunud 25, 50 ja rohkem kooseluaastat, on tulnud ikka hulgaliselt staažikaid paare.
Maavalitsuse korraldatud abielupaaride austamisõhtule, mis mõeldud paaridele, kel täitunud 25, 50 ja rohkem kooseluaastat, on tulnud ikka hulgaliselt staažikaid paare. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi Eestis mullu rahvaarv teist aastat järjest kasvas, Valgamaal see tasapisi väheneb. Loomulik iive oli plussis ainult kahes vallas.

Valga maakonna elanike arv 1. jaanuari seisuga oli 30 931 inimest, mida on 425 inimest vähem kui aasta tagasi. «Nagu enamikus Eesti maakondades, väheneb rahvaarv ka Valgamaal. Rõõmustab see, et vähemalt Sangaste vallas rahvaarv kahe inimese võrra suurenes ja Karula vallas jäi see aastataguse ajaga võrreldes samaks,» nentis Valga maavalitsuse perekonnaseisuametnik Anne Puller.

Enim vähenes elanike arv Valgas, kus elab 158 inimest vähem kui aasta tagasi. Puka vallas elab 56 ja Palupera vallas 45 inimest vähem. Protsentuaalselt kahanes rahvastik kõige rohkem Palupera, Puka ja Taheva vallas, järgnevad Hummuli ja Põdrala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles