Valgamaalt sai toetust viis muinsust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hellenurme veskiemand Mae Juske ja mölder Harri Teder võivad olla rõõmsad toetuse üle, mis maakonnas sedapuhku kõige suurem oli.
Hellenurme veskiemand Mae Juske ja mölder Harri Teder võivad olla rõõmsad toetuse üle, mis maakonnas sedapuhku kõige suurem oli. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Muinsuskaitseamet määras eraomandis olevate kinnismälestiste restaureerimistoetusteks 641 197 eurot. Lisaks eraldati 65 679 eurot väärtuslike detailide uurimiseks, restaureerimiseks ja konserveerimiseks. Kokku määrati toetus 84 mälestise omanikule.

Valgamaalt sai toetust viis objekti. Suurim summa – 37 600 eurot – läheb Palupera vallas asuva Hellenurme mõisa vesiveski kagutiiva katuse avariiremondiks, katusekandmiku kindlustamiseks ja katusekatte vahetamiseks.   

Samas vallas saab toetust teinegi väärtuslik objekt. Palupera mõisa aida katuse avariiremondiks annab muinsuskaitseamet 4582 eurot.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles