1500 last pääseb Eesti Laulu peaproovi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2016 teises poolfinaalis astus mullu üles ka La La Ladies, kus laulab Valgast pärit Kethy Uibomägi (keskel).
Eesti Laul 2016 teises poolfinaalis astus mullu üles ka La La Ladies, kus laulab Valgast pärit Kethy Uibomägi (keskel). Foto: Erlend Štaub

Heategevusfond Aitan Lapsi ning Eesti Laul võimaldavad 1500 Eesti koolilapsel nautida Eesti Laulu peaproovi Saku Suurhallis.

Koostöö käigus võimaldatakse igast Eesti maakonnast Tallinnasse kontserdile tulla sajal koolilapsel ja nende saatjal, kes saavad täies pikkuses näha vahetult enne finaalkontserti korraldatavat peaproovi.

«Tõenäoliselt on tegemist viimase aja suurima ühekordse projektiga, kus korraga saab kokku nii suur hulk lapsi,» ütles Eesti Laulu produtsent Mart Normet. «Kuna peaproov tehakse ilmselt täissaalile, ootame sama vinget kontserti kui finaal ise ning usun, et nii täiskasvanud kui kõik need 1500 noort muusikafänni jäävad väga rahule.»

Ligi kuue aasta jooksul on heategevusfond Aitan Lapsi taaraautomaatide annetusnupu abil kogutud summadega viinud lapsi nii teatrisse kui kunstimuuseumi, ent koostöö suure muusikalise projektiga on fondile esmakordne.

«Oleme ammu mõelnud, et lisaks kunstile, raamatutele ja teatrile tahame, et lapsed saaksid osa ka muusikast ning mis võiks olla selleks parem võimalus kui Eesti Laul, kus kõik muusikasõbrad saavad lisaks kontserdielamusele oma lemmikartiste isiklikult näha,» kommenteeris heategevusfondi Aitan Lapsi nõukogu liige Eero Nõgene.

«Kindlasti ärgitame kõiki lapsi kaasa meisterdama toetusplakateid oma lemmikutele, et Saku Suurhalli õhk kuumaks kütta ja saali korralik meeleolu luua,» ütles Eesti Laulu tegevprodutsent Ermo Säks.

Kontserdile registreerimine kestab 9. veebruarini. «Kuna saal ei ole kummist, lähtume põhimõttest, et esimesed soovijad, kes kirja saavad, sõidavad ka kontserdile,» rääkis Säks. «Kui seekord kõik plaanipäraselt õnnestub, ootame lapsi kindlasti ka järgmisel aastal Eesti Laulule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles