Politsei palub abi röövimistes kahtlustatava ohvrite leidmisel

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuritegudes kahtlustatav 34aastane Nikolai
Kuritegudes kahtlustatav 34aastane Nikolai Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo otsib kannatanuid, kes võisid langeda röövimistes kahtlustatava mehe ohvriks.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo ametnikud pidasid möödunud aasta detsembri lõpus kinni 34aastase Nikolai, keda kahtlustatakse jõhkrate röövide toimepanemises.

Nikolai on varasemalt korduvalt kriminaalkorras karistatud, ka vägivallakuritegude eest. Politseile teadaolevalt tegutses mees 2015. ja 2016. aastal Tallinnas ja Harjumaal, aga ka Lääne-Virumaal Tapa kandis. Uurijatel on aga alust arvata, et tema tegutsemispiirkond võis olla laiemgi.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhtivuurija Hisko Varese sõnul on mehe tegutsemisviis jõhker ja vägivaldne. 

«Ta valis ohvriteks endast nõrgemaid ja valdavalt naisterahvaid, kannatanute seas oli nii alaealisi kui ka eakaid. Käekoti, mobiiltelefoni, sularaha või pangakaartide kätte saamiseks mees tõukas, lõi ja ähvardas ohvreid. Röövimistega tekitatud kahjud jäid 50 kuni 200 euro vahemikku,» rääkis Vares. «Rööv on oma olemuselt väga raske kuritegu, mis võib kannatanutele jätta füüsiliste vigastuste kõrval ka emotsionaalse trauma pikaks ajaks.»

«Kogume tõendeid ning praegu on meest alust kahtlustada vähemalt kuues röövimises. Ent meil on põhjust arvata, et kahtlustatav on pannud toime teisigi sarnaseid kuritegusid ja kannatanuid võib olla rohkem,» selgitas Vares.

Seetõttu palub politsei kõigil, kes on fotol kujutatud mehe ohvriks langenud või kel on infot tema võimalike kuritegude kohta, anda sellest teada Põhja prefektuuri kriminaalbüroo telefoninumbril 521 2627.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles