Fond saadab inimesed sohu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa looduse üks pärle on Rubina soo Valgamaal Helme vallas
Valgamaa looduse üks pärle on Rubina soo Valgamaal Helme vallas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sellel ja järgmiselgi nädalal tähistatakse ka mitmel pool Eestis ülemaailmset märgalade päeva, mis ametlikult oli eile, 2. veebruaril.

«Märgalade päeva puhul tasub minna korraks vaatama, kuidas meie soodel läheb. Nad küll jahutavad varbaid ja näppe, kuid soojendavad südant ja hinge,» ütles Eestimaa Looduse Fondi (ELF) keskkonnateadlikkuse spetsialist Piret Pungas-Kohv. «Sohu võib minna laudteed pidi või hoopis räätsa või kummikuga. Vahel on hea meelde tuletada, et soo ja laudtee vahel pole võrdusmärki.»

Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist Margit Turb tõdes, et kuigi Valgamaa märgalad on Eesti mastaabis väikesed ja neil ei ole rahvusvahelist tähtsust, on tegu omapäraste ja väärtuslike ökosüsteemidega. Märgalade päeva tähistamiseks teeb Pühajärve põhikool veebruaris matku kooli ümbruse märgaladele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles