Galerii: Hullumeelsed saunalised Euroopa saunamaratonil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 4. veebruaril anti Kääriku spordikeskuse juurest start Euroopa VIII saunamaratonile, mille võitjaks said kõige kangemad saunalised.

Saunamaratonist võttis osa 185 võistkonda 15 erinevast rahvuses, kelle ülesandeks oli läbida võimalikult lühikese ajaga 21 saunast koosnev võistlusrada. Seal ootasid neid lisaks tulistele saunalavadele ja kümblustünnidele erinevad väljakutsed, nagu näiteks jääaugud, mängud ja kohustuslik uisuring. Muuhulgas sai proovida kilesauna, iglusauna, maasauna ja indiaanisauna.

Võistkondade paremusjärjestus selgitati välja nende vahel, kes läbisid kõik saunakaardil märgitud kohad ning lõpetasid finišis hiljemalt kell 17.30. Esimesed kolm auhinda loositi välja esimesse kolmekümnesse jõudnud võistkondade vahel.

Esimese koha üldarvestuses sai võistkond Naabrimehed, auhinnaks OÜ Lemmikmees kümblustünn. Teise auhinna said Piigad idast, auhinnaks festival Retrobest pääsmed. Kolmanda auhinna said Kikilipsud, auhinnaks nädalavahetus Marguse Puhkekeskuses.

Naiste esimese kümne hulgast loositi välja kolm auhinda – esimese auhinna said naiskond Aigren, auhinnaks Lemmikmees OÜ pesupalid, teise auhinna said naiskond Beauwatch-Meestevaht, auhinnaks Saunazza vihmutid, kolmanda auhinna said Uskumatud naised, auhinnaks saunaõhtu hotellis Karupesa.

Rahva lemmiksauna valisid need võistkonnad, kes käisid kõikides saunades. Rahva lemmiksauna tiitli sai Kakulaane suitsusaun, teise koha sai Otepää Wakepargi indiaanisaun, kolmas koht oli Kunstimäe Puhkemaja. Rahva lemmiksaunad said Otepää valla poolt küttepuud.

Üllatusauhinna sai absoluutse parima aja teinud võistkond Lusikas, auhinnaks Saunazza vihmutid.

„Saunamaraton on muutunud omamoodi legendiks, mida rääkida oma lastelastele,“ sõnas Saunamaratoni peakorraldaja Sirje Ginter. „Saunamaratoni korraldusmeeskond hakkabki koguma kõiki neid vahvaid ja huvitavaid lugusid läbi aegade, anname sellest varsti täpsemalt teada.“

Saunamaratoni korraldasid Otepää kultuurikeskus, saunaomanikud koos oma toimkonnaga ja vabatahtlikud ning seda toetas Otepää vallavalitsus ja koostööpartner oli politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles