Sportlasi ootavad keerukad rajad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmakarika etapp toob Otepääle taas tippsuusatajad.
Maailmakarika etapp toob Otepääle taas tippsuusatajad. Foto: Jarek Jõepera

Täna, 7. veebruaril kogunes Tehvandi spordikeskuses Otepää maailmakarika etapi korralduskomitee ning otsustas, et võistlused toimuvad 18.–19. veebruaril täismahus.

Etapi peakorraldaja Jaak Mae hinnangul ollakse ettevalmistustega graafikus ning maailma suusaeliit saab järgmisel nädalavahetusel starti asuda. «Staadion ja sprindiringid on heas korras. Viimased päevad on Otepääl valitsenud korralikud miinuskraadid ning eile hommikust on lumekahurid tubli tööd teinud. 5 km raja seni katmata osa saab hiljemalt saabuvaks teisipäevaks samuti lõplikult võistlusvalmis.»

Seega toimuvad järgmise nädala laupäeval sprindivõistlused vabatehnikas ning pühapäeval 10 km ja 15 km mõõduvõtud klassikalises tehnikas.

Võistlusrajad kujutavad endast sel korral sportlastele parajat väljakutset. «Sprindirajad kujundasime Rahvusvahelise Suusaliidu palvel keerukaks. Nii et saame korralikku uisusprinti näha ühes järskude tõusude ja kiirete laskumistega,» lisas Mae. Distantsivõistlustel saavad pealtvaatajad muu hulgas jälgida sportlaste võidutahet ränkraskel Tehvandi tõusul.

Maailmakarika etapp murdmaasuusatamises on Otepääl toimunud seni 13 korral. Tegemist on Eesti suurima talvise tippspordisündmusega, mis jõuab rahvusvahelise telepildi abil kümnete miljonite vaatajateni üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles