Rõngu ootab Aakret endaga liituma

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aakre kandi külaelanikud on allkirjastanud pöördumise, milles avaldati soovi, et Aakre, Palamuste, Pedaste, Purtsi, Pühaste ja Rebaste külad saaksid vahetus naabruses asuva Rõngu valla koosseisu.
Aakre kandi külaelanikud on allkirjastanud pöördumise, milles avaldati soovi, et Aakre, Palamuste, Pedaste, Purtsi, Pühaste ja Rebaste külad saaksid vahetus naabruses asuva Rõngu valla koosseisu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rõngu vallavolikogu tegi veebruari alguses Puka vallale ettepaneku arvata Aakre piirkonna külad Rõngu valla koosseisu. Ettepanek oli ajendatud elanike soovist.

Puka vallavolikogu liikmed, nimetatud piirkonna elanikud Arno Kangro, Silver Laks ja Andrus Looskari esitasid enne möödunud aasta jõulupühi Rõngu vallale Aak­re kandi külaelanike pöördumise, milles avaldati soovi, et Aakre, Palamuste, Pedaste, Purtsi, Pühaste ja Rebaste külad saaksid vahetus naabruses asuva Rõngu valla koosseisu. Pöördumisele oli alla kirjutanud 124 piirkonna elanikku.

Rõngu volikogu esimees Sulev Kuus ütles, et nende volinikud on seda meelt, et kui endisesse Rõngu kihelkonda kuulunud külad soovivad taasliituda, võetakse need rõõmuga vastu. «Rahvas on pöördunud kogu aeg, see ei ole esimene kord. Küsimus on selles, kas nende volikogu suudab ära otsustada ja millal seda tehakse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles