Metsaraie loobib turismile kaikaid kodarasse

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvesilma talu peremehe Kaido Purasoni sõnul on palju metsi juba hävitatud ning turismiettevõtjate avaldus on hiljaks jäänud.
Järvesilma talu peremehe Kaido Purasoni sõnul on palju metsi juba hävitatud ning turismiettevõtjate avaldus on hiljaks jäänud. Foto: Arvo meeks / fotomontaaž

Turismiettevõtjad on mures, sest üha ulatuslikum metsaraie kahjustab nende hinnangul siinset turismi ja sellega omakorda kogu Eesti majandust.

Valgamaal Hummuli vallas Järvesilma turismitalu pidav Kaido Purason leiab, et protestiavalduse, mille turismifirmad Riigikogule esitasid, oleks pidanud juba varem välja saatma, kuna metsamajandamise kavad plaanitakse pikalt ette.

«Nüüd on erametsades väga palju lageraiet juba tehtud, riigimetsad ongi veel jäänud. Turismiedendajana tahaksin muidugi öelda, et mida vähem metsa lõigatakse, seda parem. Samas on selge, et ka metsaettevõtjad tahavad tulu teenida. Samuti on mets taastuv loodusvara,» arutles Purason. Kuna Järvesilma turismitalu ümbritsev mets kuulub tema perele, saab ta enda sõnutsi sellega õnneks ise majandada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles