Vaarik ja Oja taaselustavad 30 aasta taguse paroodianumbri

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve kaldal toimus tänavu  esimene Retrobest.
Pühajärve kaldal toimus tänavu esimene Retrobest. Foto: ARDI TRUIJA/

Sel suvel Pühajärve ääres toimuv ajastufestival Retrobest saab vägeva avapaugu. Paroodiameistrid Peeter Oja ja Andrus Vaarik astuvad taas Thomas Andersi ja Dieter Bohleni kingadesse ning puhuvad tolmu Eesti ajaloo kuulsaimalt paroodianumbrilt.

Selleaastase Retrobesti «Tere, Kosmos!» avanumber on austusavaldus Eesti huumorisaadete lipulaevale «Kitsas king». Täpselt 30 aastat on möödunud etteastest, mis näitas populaarset Modern Talkingut hoopis uuest küljest. 30. juuni õhtul saavad Retrobesti pealaval kokku humoristid Peeter Oja ja Andrus Vaarik, kes toovad publikuni mitut põlvkonda naerutanud muusikalise sketši «You`re My Heart, You`re My Soul».

Mehed ei piirdu vaid ühe lauluga, sest valmistavad spetsiaalselt Retrobestiks ette unikaalse popurrii Modern Talkingu kuulsaimatest hittidest.

Oja ja Vaariku etteastet saab juba samal õhtul võrrelda originaalesitusega, sest päeva peaesinejaks on Thomas Anders ansamblist Modern Talking.

30 aastat tagasi Thomas Andersi rollis olnud Peeter Oja kinnitas, et toob Eesti teleajaloo ühe kuulsama paroodianumbri hea tundega jälle publikuni.  «Kõik on lihasmälus, see tuleb ainult sealt üles kaevata. Arvan, et mõned proovid teeme, aga praegu laseme asjal omasoodu voolata,» lubas Oja.

Seda, kas Eesti huumorimeistritel on veel sammud selged, näeb juba festivalil Retrobest, mis leiab aset kauni Pühajärve ääres 29. juunist 1. juulini. Festivali avab suurejoonelise estraadikontserdiga armastatud Toto Cutugno. Teiste seas astuvad lavale Nik Kershaw, E-Type, Maggie Reilly, Alexia, Bad Boys Blue, Real McCoy, SASH!.

Sel aastal üllatab Retrobest kõiki ajastusõpru comeback`iga, kui lavale naaseb originaalkoosseisus vaid üheks kontserdiks armastatud Eesti popbänd 1990. aastatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles