Võistus Otepääl meelitab mitmekülgse kõrvalprogrammiga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää MK-etapp
Otepää MK-etapp Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää maailmakarika etapi programmist leiab sellel nädalavahetusel oma nii tõsine suusafänn kui ka see, kes sarja esikolmikut peast ei tea. Sündmuse külastajaid kostitatakse kuulsate esinejate, lumevolle, Kelly Sildaru osavõtul toimuvate Freestyle suusa- ja lumelaua Eesti meistrivõistlustega Big Airis ning pidudega igale maitsele.

Juba traditsiooniks on kujunenud ka Harrastajate MK, kus 5km võistlusrajal selgitavad kiiremaid välja tuntud eestlased.

Otepää MK peakorraldaja Jaak Mae sõnul on programmi koostades arvestatud erinevate huvidega. «Pakume aktiivset eluviisi eelistavatele inimestele head põhjust kodust välja tulla, vaadata võistlemas suusamaailma absoluutset tippu, lahutada meelt ning veeta aega pere ja sõpradega.» Loomulikult on tema sõnul eesmärk ka erinevaid talispordialasid populariseerida.

Otepää MK-nädalavahetuse juhatab reedel sisse hooldemeeskondade sprindivõistlus, millele järgneb pidulik avatseremoonia Tehvandi staadionil, kus esinevad Liis Lemsalu ja Jaan Roose slackline´il.

Õhtu jätkub spordilainel Audentese karikavõistlustega suusahüpetes, millele järgneb pidu «Epordwerk presented By MyFriday» ühes suusahüpete autasustamisega MyHits publikutelgis Tehvandi staadioni ääres. Kogu reedene programm on pealtvaatajatele tasuta.

Laupäeval ootavad publiku toetust Swedbanki ja Hawaii Expressi noorte suusasarja parimad, kes selgitavad kiireimad Lemeks Grupp Noorte MK sprindiringil.

Suusatamisele pakub seejärel vaheldust esmakordselt kavas olev lumevolle ning samas peetakse esimene Eesti-Läti maavõistlus. Kõik huvilised saavad ka ise lumevollet proovida. Kuivõrd keerukas see mäng on, selgub Tehvandi staadioni kõrval publikualas üles seatud võistlusplatsil.

Päeva peale kogunenud sportlikku pinevust maandab pealelõunal MyHitsi publikutelgis suusapidu, kus esineb Jüri Pootsmann. Vahetult peale muusikalist elamust lülitutakse taas spordilainele Freestyle suusa ja lumelaua Eesti meistrivõistlustega Big Airis Väikesel Munamäel, millest võtab osa ka Eesti hetke suurim suusakuulsus Kelly Sildaru.

Laupäeva hilisõhtut sisustab Tartu maratoni traditsiooniline «Pidu suusabaasis». Tegusast päevast alles jäänud energiat saab rakendada Kääriku spordikeskuses.

Pühapäeval on areen taas talispordi päralt ning selgub, kes tuntud inimestest on nobedaim Lemeks Grupi harrastajate sõidu 5 km suusaringil. Teiste hulgas lähevad Tehvandi tõusu alistama kultuuriminister Indrek Saar, endine kahevõistleja ja olümpiapronks Allar Levandi ning endine Eesti jalgpallikoondise kapten Raio Piiroja.

Mõlemal puhkepäeval jagab Tartu maratoni stardipaigas noortele suusaõpet ja -nõu Suusabussi instruktor ning Tehvandi staadioni kõrval asuvast publikualast leiab mobiilse suusahüppemäe, kus saab lihvida oma lennuoskuseid. Publikualast leiab ka palju muud huvitavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles