Kunstnik Ruudi Treu naudib erakuelu

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peamiselt akvarellmaalidega kuulsust kogunud Ruudi Treu tunnistas, et alates sügisest on ta tõsisemalt tegelenud ka pastellitehnikaga, mille viimaseid katsetusi oli ta valmis meeleldi näitama.
Peamiselt akvarellmaalidega kuulsust kogunud Ruudi Treu tunnistas, et alates sügisest on ta tõsisemalt tegelenud ka pastellitehnikaga, mille viimaseid katsetusi oli ta valmis meeleldi näitama. Foto: Taavi Niittee / Valgamaalane

Ligi saja-aastases palkmajas Koorküla metsaserval elab akvarellikunstnik ja sisekujundaja Ruudi Treu, kes hoolimata tutvustest Tallinnas sünnikohast lahkuda ei kavatse.

Mehele külla jõudnud ajakirjaniku kutsus kunstnik külma käest sooja veel enne, kui see end tutvustada oli jõudnud. Tuppa astujale hakkas esimesena silma suur joonestuslaud, millel pooleli värvikirev maal ning mille kõrval laual reas kõikides toonides pastellipulgad. Palkseinu kaunistasid kümned akvarellmaalid loodusest ja alasti naismodellidest.

«Ma talviti ainult üht tuba kütan, rohkemat vaja ei ole,» rääkis Treu oma kõikvõimalikest kunsti- ja loodusraamatutest pungil elamist kiirelt näidates ning märkis, et tema ainuke kaaslane on parasjagu ahju ees tugitoolis magav kass. «Kassiga on väga hea ja lihtne elada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles