Otepää MK-etapp jätkus täna meeste ja naiste klassikastiilis sõidetavate distantsidega

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänane võitmatu Marit Bjørgen, kes sai juba 106.nda MK-etapi võidu
Tänane võitmatu Marit Bjørgen, kes sai juba 106.nda MK-etapi võidu Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sportlastel polnud ränkrasket Tehvandi tõusu sugugi lihtne läbida, oma panuse lisasid ka plusskraadid ning taevast sadav vihm, mis raja pehmeks ja pudiseks muutis.

Tänavu on MK-sarjas 10 km eraldistardist sõit kavas olnud vaid korra, kui hooaja avaetapil Rukal võitis Marit Bjørgen Krista Pärmäkoski ja Heidi Wengi ees.

Marit Bjørgen sai karjääri 106. MK-etapivõidu

Juba poole sõidu pealt oli näha, et ka Otepääl oli norrakas Marit Bjørgen heas hoos ning kasvatas jõudsalt edu. Klassikasõidu lõpetas ta võimsalt ajaga 29,59  ning edestas 26,5 sekundiga rootslanna Charlotte Kallat. Kolmanda koha sai MK-sarja üldliider Heidi Weng, kes kaotas Björgenile 57,2 sekundiga. Järgnesid Ingvild Flugstad Östberg ja poolatar Justyna Kowalczyk . Esikuuiku lõpetas soomlanna Krista Pärmäkoski .

Parim eestlanna oli 60 naise konkurentsis Tatjana Mannima, kes sai täpselt 5- minutilise kaotusega 53. koha, Anette Veerpalu oli 55s.

Andrus Veerpalu tütar Anette sõnas, et Tehvandil valitsesid täna tõesti rasked olud. „Üritasin ennast kokku võtta ja teha parima võimaliku sõidu. Suusad testisin juba eile. Esimesel ringil suutsin päris ilusasti sõita ning teisel ringil sain rasketel rajaoludel publiku ergutusest palju tuge,” sõnas ta.

Maailmakarika sarja meeste üldliider võttis järjekordse võidu

MK-sarja üldliider oli enne Otepääd peetud 21 etapi järel norralane Martin Johnsrud Sundby, kes võitis ka Otepääl 15 km klassikasõidu veenva ülekaaluga. 

Kui selle hooaja eelmise eraldistardist 15 km klassikasõidu võitis avaetapil Rukal kodupubliku rõõmuks soomlane Iivo Niskanen, siis siin jäi teda Sundbyśt lahutama  37, 1 sekundit.

Kolmanda koha sai norralane Hans Christer Holund , järgnesid Niklas Dyrhaug, Matti Heikkinen ja Aleksei Poltoranin. Parima eestlasena lõpetas Aivar Rehemaa 43. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles