President Kaljulaid andis üle riiklikud teenetemärgid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aina Pääro
Aina Pääro Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

President Kersti Kaljulaid andis neljapäeval Eestile osutatud teenete tunnustuseks üle riiklikud teenetemärgid, mille omanikke sedapuhku 113.

Meie maakonnast oli seekord kõrge tunnustuse saajaid kaks: mõlemad Valga linnast. Eesti Punase Risti V klassi teenetemärgi pälvis kauaaegne Eesti Punase Risti Valgamaa seltsi sekretär Aina Pääro. Kotkaristi IV klassi mõõkadega teenetemärgi sai Eduard Meemann, kes osales Eesti kaitseväe väeosa ainsas Teises maailmasõjas peetud lahingus Tallinnas 1940. aasta riigipöörde ajal.

«Te tegutsete väga erinevatel elualadel. Osa teist tunnustatakse tegude eest, mille olete valinud oma ametialaseks karjääriks, palgatööks; teisi asjade eest, mida teete oma põhitöö kõrvalt. Teid kõiki ühendab, et olete teinud rohkem, kui kirjutavad ette ametijuhendid, põhikirjad ja igapäevased ootused. Ja mida muud siis Eesti lõppeks ongi kui see, mida me otsustame teha või tegemata jätta,» lausus riigipea teenetemärkide üleandmisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles