Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Külakohvikus saavad toeka lõunasöögi nii kohalikud kui möödasõitjad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kaks tegusat naist Eveli Sarv (paremal) ja Katrin Puusepp kannavad hoolt selle eest, et nii kohalikud, ümberkaudsed kui möödasõitjad kohvikus maitsva ja korraliku kõhutäie kätte saavad.
Kaks tegusat naist Eveli Sarv (paremal) ja Katrin Puusepp kannavad hoolt selle eest, et nii kohalikud, ümberkaudsed kui möödasõitjad kohvikus maitsva ja korraliku kõhutäie kätte saavad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolm aastat tagasi avas Õruste külas Valga–Tartu maantee ääres asuvas kauplusehoones uksed Epre kohvik. Söögikoht pakub palju enamat kui vaid kohvi ja saiakesi.

Kui läbi astusin, olid seal parasjagu laua taga einetamas kaks politseinikku ja üks kohalik mees nimega Viktor. Menüüle pilku heites üllatusin: pakkumisel oli lausa viis sorti praadi, supp ja magustoit, pirukad, saiakesed ning muudki head ja paremat.

Leti taga askeldasid perenaine Eveli Sarv ja kokk Katrin Puusepp. «Meie põhimõte on, et inimene peab siin kõhu korralikult täis saama. Talv on alati kehvem, kevadel hakkab rahvast rohkem liikuma. Keskmiselt käib kohvikus 25 kuni 30 inimest päevas, nii kohalikud kui möödasõitjad. Välja on kujunenud igapäevased kliendidki,» sõnas Sarv.

Märksõnad

Tagasi üles