Lund napib, aga liugu lastakse ikka

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pole ilmselt paremat vastlapäeva sümbolit kui seda on vastlakukkel, mille lumivalge vahukoor viib mõtted tahtmatult ka kelgumäele.
Pole ilmselt paremat vastlapäeva sümbolit kui seda on vastlakukkel, mille lumivalge vahukoor viib mõtted tahtmatult ka kelgumäele. Foto: Sirli Homuha/Valgamaalane

Täna tähistatakse vastlapäeva, mille puhul tehakse ninad vahukooreseks ja lastakse libedatel nõlvadel liugu. Seda viimast aga kehvade lumeolude tõttu täna maakonnas väga palju ei näe.

Ainukene teadaolev vastlaliu laskmine toimub täna Karula-Lüllemäe tervise- ja spordikeskuses, kus Lüllemäe koolilapsed võtavad üksteisega kelkudel mõõtu. «Selgub kindlasti pikim liug ja parim kelk,» rääkis spordikeskuse perenaine Kaidi Mändla.

Vaatamata sellele, et tõenäoliselt kõige enam lund võib Valgamaal leida meie talvepealinna piiridest, ei toimu seal Otepää vallavalitsuse avalike suhetete juhi Monika Otrokova teada täna ühtegi suuremat vastlapäevaüritust. «Pühajärvel toimub täna kella seitsmeni tõukekelgumatk matkakorraldaja Imre Arro juhatusel,» mainis Otrokova siiski ära.

Pühajärve põhikooli lasteaiarühmad tähistavad aga vastlapäeva alles reedel. 

Ilmaportaalide andmetel ei too alanud nädal enne pühapäeva miinuskraade. See eest lubatakse aga pea igal päeval vihma ning mõõdukat tuult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles