Kohus tunnistas Puka vallavanema süüdi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puka vallavanem Heikki Kadaja (vasakul) kohtus koos teda esindanud Valga advokaadi Kalju Kutsariga
Puka vallavanem Heikki Kadaja (vasakul) kohtus koos teda esindanud Valga advokaadi Kalju Kutsariga Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu maakohus tunnistas Valga kohtumajas peetud istungite järel täna Puka vallavanema Heikki Kadaja süüdi ametialases võltsimises ja võltsitud dokumentide kasutamises ning mõistis talle seitsme kuu pikkuse tingimisi vangistuse ühe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga, andis teada Krista Tamm esimese ja teise kohtuastme avalike suhete teenistusest.

Menetluskuludena peab Kadaja tasuma 1545 eurot.

Süüdistuse järgi võltsis Kadaja 2012.–2013. aastal mitmel korral eri dokumente. «Kohtueelse menetluse käigus on tuvastatud mitu ostu-müügilepingut, mis kajastavad Puka vallavalitsuse tehtud oste. Kogutud tõendid viitavad aga sellele, et dokumentides kajastatud tehinguid tegelikult ei toimunud,» edastas Tamm kohtu seisukoha.

Ta lisas, et süüdistuse järgi esitas vallavanem pearaamatupidajale võltsitud dokumente, mille alusel maksti lepingutes märgitud summad vallavalitsuse kassast sularahas välja. Menetlusmaterjalidest selgub, et kokku maksti vallavalitsuse rahakassast sel moel välja üle 1000 euro.

Kui kohus on Heikki Kadaja talle etteheidetavates tegudes süüdi mõistnud ja süüdimõistev otsus ka jõustunud, siis tulenevalt kohaliku omavalitsuste korraldamise seadusest ei ole tal võimalik vallavanema kohal enam jätkata.

Küll aga ei rahuldanud kohus prokuratuuri taotlust võtta Kadajalt ära õigus töötada ühe aasta ja kuue kuu jooksul riigi või kohaliku omavalitsuse asutuses või organis või avalik-õiguslikus juriidilises isikus, kui temale on pandud haldamis-, järelevalve või juhtimisülesanded või varaliste väärtuste liikumist korraldavad ülesanded.

Kohtumenetluse pooled saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul. Kui otsuse vaidlustamise soovist teatatakse, teeb kohus motiveeritud tervikotsuse teatavaks 22. märtsil.

Heikki Kadaja ega tema advokaat kohtuistungi järel otsust kommenteerida ei soovinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles