Valgamaad külastanud turistide arv vähenes

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi siseturistide arv Pühajärve Spa & Puhkekeskuses eelmisel aastal vähenes, näitas välisturistide arv kasvutendentsi. Värskelt on valminud pubi ja restorani laiendused, kus külastajatele avatud kaunis järvevaade.
Kuigi siseturistide arv Pühajärve Spa & Puhkekeskuses eelmisel aastal vähenes, näitas välisturistide arv kasvutendentsi. Värskelt on valminud pubi ja restorani laiendused, kus külastajatele avatud kaunis järvevaade. Foto: Pühajärve puhkekeskus

Valgamaa majutusettevõtetes peatus mullu 77 000 turisti ehk ligi 8000 võrra vähem eelnenud aastast. Kõige rohkem oli külastajate seas eestlasi, järgnevad soomlased ja lätlased.

Turistidest 79 protsenti ehk60 761 olid siseturistid ja 21 protsenti ehk 16 358 välisturistid. Aastataguse ajaga võrreldes vähenes turistide arv üheksa protsenti, neist siseturistide arv kümme ja välisturistide arv kuus protsenti.

Siseturistide arv kahanes möödunud aastal ka Pühajärvel, välisturistide arv seevastu näitas kasvutendentsi. «Suurim välisturg on endiselt Soome ning on hea meel tõdeda, et soomlaste ööbimiste arv kasvas seitsme protsendi võrra. Teiseks olulisemaks välisturuks on tõusnud Läti. Suhteliselt stabiilseks on jäänud ka Venemaa ja Rootsi turistide arv,» rääkis Pühajärve Spa & Puhkekeskuse müügi- ja turundusdirektor Liina Lambot-Lepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles