Välisministeerium soovitab Jaapani kirdeosast lahkuda

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani tuumajaamas toimus plahvatus
Jaapani tuumajaamas toimus plahvatus Foto: Reuters

Välisministeerium soovitab Jaapani kirdeosast lahkuda, et vältida radiatsiooniga kokkupuutumise tervistkahjustavaid mõjusid.

Tokyost 250 kilomeetrit kirdes asuvas Fukushima tuumaelektrijaamas on toimunud mitu plahvatust, mis on suurendanud piirkonna radiatsioonitaset. Seetõttu soovitab Eesti välisministeerium pidevalt jälgida kohalike ametivõimude teavet ohutaseme kohta ja järgida nende soovitusi turvalise käitumise osas.

Jaapani välisministeeriumi juhised Fukushima tuumajaama vahetus läheduses viibijatele on leitavad aadressilt http://tinyurl.com/4gud6of.

Konsulaarabi vajavatel Eesti kodanikel palutakse võtta ühendust Eesti saatkonnaga Tokyos. Ühtlasi palutakse eeltoodud numbril välisministeeriumit teavitada Jaapanis viibivatest Eesti kodanikest, kellel pole saatkonnaga kontakti olnud.

Jaapani kirdeosa raputas reedel, 11. märtsil 9,0-magnituudine maavärin, mis põhjustas ka kuni 10 meetri kõrguse hiidlaine ning tõi kaasa suurel hulgal purustusi ja kahjustusi. Järeltõuked jätkuvad mitmetes piirkondades, sealhulgas Tokyos. Märkimisväärseid kahjustusi on saanud infrastruktuur ning esinevad probleemid elektrivarustusega. Seetõttu soovitatakse tungivalt vältida Jaapanisse reisimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles