Valitsus näitas koolide uuendamisele rohelist tuld

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puka keskkool
Puka keskkool Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus kinnitas täna, 2. märtsil 55,3 miljoni euro ulatuses investeeringute eraldamist 22 omavalitsuse põhikoolide taristu suuremahuliseks nüüdisajastamiseks. Investeeringute abil peavad omavalitsused saama koolid, mis vastavad eelseisvate aastakümnete vajadustele. Paranema peaks õppekeskkond ning vähenema kulud hoonete ülalpidamisse, mis lubab suunata rohkem raha hariduse sisulistesse tegevustesse.

Toetust said mullu taotleda gümnaasiumiastme pidamisest loobunud või riigigümnaasiumiga omavalitsused koolide uuendamiseks, ehitamiseks või lammutamiseks, et viia nende suurus vastavusse õpilaste arvu muutusega. Arvesse võeti 31 ettepanekut.

Kuna esitatud projektid olid kõrge kvaliteediga ning paremusjärjestuses erinevused väga väikesed, suurendas ministeerium konkursi eelarvet 46,3 miljonilt eurolt 55,3 miljonini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles