Lumine liug, rebitud põder ja veisekeel kodujuustuga

Eelnevalt tutvus festivalimenüüga asjatundjatest koosnenud žürii. Jüri Makarov (vasakult), Koit Uustalu, Mailis Martin ja Kalev Laul mekivad Pühajärve Pubi magustoitu: ahjuõuna vaniljejäätise ja kaneeli-õunakrõpsudega.

FOTO: Tiit Loim

Peagi algaval Otepää toidumaratonil pakub viis piirkonna toidukohta kolmekäigulist erimenüüd. Kolmapäeval käis ürituse žürii kohad läbi ja andis oma soovitused.

Tellijale

Degusteerimine algas GMP Pühajärve restoranis. Kõigepealt pakuti pisikest krõbuskit, mis vist koosnes peamiselt tatrast, kuigi maitstest seda ära ei arvanuks. Nimi oli sel ampsul Peipsi sibul ja sinep ning maitse väga hea. Peale käis leem, mis lisati pärast krõbuski laudatoomist. Žürii liige, kontserdikorraldaja, talupidaja ja gurmaan Jüri Makarov ütles, et see žest on lahe.

Peale tema olid žüriis GMP Pühajärve restorani peakokk Koit Uustalu ja Otepää vallavanem Kalev Laul. Oluline oli, et kasutatud oleks kohalikku toorainet ja dessert oleks inspireeritud Otepääst kui talvepealinnast.

Tagasi üles