Noored rääkisid Valgamaa tulevikust

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga gümnaasiumis peetud arutelupäeva vestlusringis osalesid ajalehe Valgamaalane peatoimetaja Sirli Homuha ja Valga linnapea Kalev Härk, vestlust juhtis ürituse korraldanud noorteühingu Avatud Vabariik juht Jevgeni Krištafovitš. Kuulajateks olid 12. klasside õpilased.
Valga gümnaasiumis peetud arutelupäeva vestlusringis osalesid ajalehe Valgamaalane peatoimetaja Sirli Homuha ja Valga linnapea Kalev Härk, vestlust juhtis ürituse korraldanud noorteühingu Avatud Vabariik juht Jevgeni Krištafovitš. Kuulajateks olid 12. klasside õpilased. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga gümnaasiumi abituriendid osalesid seminaril, kus räägiti noorte ja Valgamaa tulevikust 20 aasta pärast ning teistel kohalikel ja noori puudutavatel teemadel.

Möödunud reedel Valga gümnaasiumis korraldatud seminaril «Valgamaa tulevik 20 aasta pärast» osalesid kooli 12. klasside õpilased. Päev algas vestlusringiga, kus osalesid Valga linnapea Kalev Härk ja ajalehe Valgamaalane peatoimetaja Sirli Homuha, arutelu juhtis seminari korraldanud noorteühingu Avatud Vabariik juhataja Jevgeni Krištafovitš.

Puudutades noorte tulevikuplaane, mainis Krištafovitš, et kuulis Valga tänaval ühe noore neiu mõtteid, kes ütles, et pigem sureks, kui jääks Valka elama, sest siin pole võimalusi vaba aja veetmiseks ja teisteks olulisteks tegevusteks. Krištafovitš küsis pikalt Valgamaalases töötanud Homuhalt, kas tal ei tekkinud väikesesse linna jäädes hirmu igavuse ees. Homuha sõnas, et midagi teha on võimalik igal pool, kuid tõdes, et tänapäeva noored on liikuvad. «Enam ei ole see aeg, kui inimene lõpetab kodukohas kooli ja töötab 40 aastat ühel ja samal ametikohal.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles