Õpilaste abiga tehakse pärandi­paigad korda

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu põhikooli pärandivaderid korrastasid 2015. aastal koolipargis endisaegse mõisniku koera haua, mis oli pinnasesse vajunud ja rohtu kasvanud.
Kõpu põhikooli pärandivaderid korrastasid 2015. aastal koolipargis endisaegse mõisniku koera haua, mis oli pinnasesse vajunud ja rohtu kasvanud. Foto: Kadri Linder

MTÜ Estlander kutsub kooliõpilasi laste- ja noortekultuuri teema-aasta ja ka aprillist algava Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamise puhul tegema isamaale väärika kingituse, korrastades kodukohas hooletusse jäänud pärandipaiku.

Algatus «Pärandivaderid: koolinoored kultuuripärandit hoidmas» suunab õpilasi märkama ning väärtustama kohaliku kultuuriloo ja kultuurmaastiku seisukohalt tähendusrikkaid objekte. Pärandipaiga korrastamine on hea viis kultuuripärandiga tutvumiseks, selle tähtsuse mõistmiseks ning säilitamisele kaasaaitamiseks.

«Pärandivaderid saavad midagi silmanähtavat ära teha: päästa mälestusi kandvaid ja lugusid jutustavaid kohti lagunemisest või hävimisest. Iga õpilane saab tunda, et tema panus on oluline,» ütles Pärandivaderite projekti koordinaator Elle Lepik. «Samuti innustame õpilasi lisaks korrastustalgutele oma kingitust vabariigile ka teistega jagama – tutvustama paika ning selle ajalugu oma koolikaaslastele, vanematele ja kogukonnale.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles