Grippi haigestumine kasvas pea kolmandiku võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalal pöördus arstide poole ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu 5112 haigestunut, neist 48 protsenti olid lapsed. Haigestunute üldarv kasvas eelneva nädalaga võrreldes 28 protsenti.

Gripi ja gripilaadsete nakkuste sihipärase uuringu kaudu registreeritud andmete põhjal kasvas gripitaolistesse haigustesse haigestumiste arv eelmisel nädalal 25 protsendi võrra. Gripi diagnoosiga haigestunute arv vähenes aga samal ajal 11 protsenti, märkis terviseamet.

Möödunud nädalal muutus ka ülemiste hingamisteede haiguste põhjustavate viiruste etioloogiline struktuur. Gripiviirustest põhjustatud haigestumiste osakaal langes 25 protsendini. Gripiviiruse kõrval on ringlusesse jõudnud RS-viirused, mis olid möödunud nädalal peamised haigestumiste põhjustajad ja mis põhjustasid ka üldist ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise kasvu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles