Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Popp nädal popis koolis avati tervisepäevaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Tänasel tervisepäeval valmis Valgamaa kutseõppekeskuses hulk roogi, kusjuures mõnest oli raske uskuda, et seal raasugi liha pole. Nii sai alguse keskuse avatud uste nädal.

Kohe hommikul valmistati Maigi Lepiku eestvõttel tervislikke snäkke. Taimetoidu töötuba, kuhu oli tulnud 13 huvilist, viis läbi tuntud toidublogija ja taimetoiduretseptidega kokaraamatute autor Sandra Vungi.

«Valmistame kaks pearooga. Nisusteigid on tehtud nisugluteenist ja need on alternatiivid lihale, lisaks seene-ploomikaste, mida teeme rõõsa koore asemel sojakoorega. Teine roog on kartulipuder ja läätsepallid tomatikastmes. Lisaks teeme spinati-porgandi-seemnesalati. Magustoiduks on maapähkli-porgandikoogid. Kõik, mida täna valmistame, on sajaprotsendiliselt taimetoidud,» selgitas Vungi, kui käisin köögis uudistamas.

Märksõnad

Tagasi üles