Riigiasutused Valga linna kolima ei kiirusta

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainvesteeringute keskuse juht Veiko Kaufmann peab jäätmete liigiti kogumist äärmiselt oluliseks.
Keskkonnainvesteeringute keskuse juht Veiko Kaufmann peab jäätmete liigiti kogumist äärmiselt oluliseks. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kohalikud juhid võtaksid pealinna riigiasutused Valka hea meelega, ministri esialgse kava järgi siia suunatud keskkonnainvesteeringute keskus ja keskkonnaagentuur on äraootaval seisukohal.

Postimehes avaldatud riigihalduse ministri Mihhail Korbi esialgse ettepaneku järgi leiaksid Valgas uue asukoha Tallinnas paiknevad keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) 83 ja keskkonnaagentuur 50 töökohaga. Sealjuures töötab keskkonnaagentuuri juhi Taimar Ala kinnitusel asutuses praegu 206 inimest. Millised asutused ja mis mahus kolivad, selgub täpsemalt valitsuse arutelude käigus.

Valga maavanem Margus Lepik ütles, et laias plaanis on ametiasutuste kolimine kahtlemata positiivne. «Number üks on inimesed ja töökohad, mis tähendab maksutulu. Inimeste siinolek tähendab, et elu muutub aktiivsemaks kõigis valdkondades. Inimene, kes riigiasutuses tööl, on üldiselt hea haridustasemega, laia silmaringuga, ta elavdab kohalikku elu ka laiemalt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles