Kas pakkuda koertele krõbinaid, putru või toortoitu?

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomakliiniku juhataja doktor Kadri Allika ainult toortoitu koerale anda ei soovita. Tema praktikas on olnud probleeme toortoidul olevate loomadega, kellele on antud ainult teatud tüüpi liha – sel juhul peaks omanik jälgima, et menüü oleks mitmekesine.
Loomakliiniku juhataja doktor Kadri Allika ainult toortoitu koerale anda ei soovita. Tema praktikas on olnud probleeme toortoidul olevate loomadega, kellele on antud ainult teatud tüüpi liha – sel juhul peaks omanik jälgima, et menüü oleks mitmekesine. Foto: Egert Kamenik / Postimees / Scanpix

Koer on pere liige, kuid talle ei sobi pere menüü. Iga koerainimese otsustada on, kas pakkuda lemmikule välja töötatud koostisega krõbinaid, toortoitu või leida paslikud kombinatsioonid.

Koerakasvataja Katrin Raie jõudis koerte toortoitumise teemani umbes 15 aastat tagasi, kui ta Inglise hurt Mike oli toiduallergiaga hädas. «Püüdsin leida toitu, mis teda sügelema ei ajaks. Leidsin ingliskeelsetelt veebikülgedelt, et paljud inimesed söödavad oma koeri hoopis teisiti – toortoiduga,» ütles ta.

Raie hakkas koerale pakkuma toorest liha, siseelundeid ja seeduvat konti ning loom sai allergiast lahti. Sestpeale on ta kõiki oma koeri, sõltumata nende tõust ja vanusest, toortoiduga toitnud ning soovitanud seda võimalust ka teistele koeraomanikele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles