Jääleminek on laupäevast kõikjal keelatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jää on liiga nõrk, et inimesi kanda. Pilt on illustratiivne.
Jää on liiga nõrk, et inimesi kanda. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Päästeamet keelas laupäevast üle Eesti kõigi siseveekogude jääle mineku. Eesmärk on ennetada veeõnnetusi ja säästa inimelusid, teatas päästeameti pressiesindaja. Kevade ja soojade ilmade saabumisega on siseveekogude jää muutunud väga hapraks, see ei kanna enam ning seega on jääl liikumine eluohtlik.

«Soojade ilmade saabumisega kasvab märtsis ja aprillis nii jäält päästetavate kui vees hukkunute arv,» ütles päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Mikko Virkala.  «Inimesed ei kipu teadvustama riske, mis jääle minekuga kaasnevad. Ohtlikesse olukordadesse on sattunud eriti palju just hooletult käituvaid kalamehi.»

Virkala kutsus üles lapsevanemaid jätkuval koolivaheajal hoidma lastel silma peal ning rääkima hapra jääga seonduvatest riskidest. Päästjad võivad jääle mineku keelu eirajatele kutsuda politsei, kes algatab väärteomenetluse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles