Valgast on saanud ukrainlastele teine kodu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainlaste vestlusring Valgas 2017. aastal. Fotol Vassili Dinis (vasakult), Tatjana Kotšetova, Jevdokia Šilkina, Vitali Mašnitš, Valentin Dovgi, Jelena Mašnitš ja Ruslana Dovha.
Ukrainlaste vestlusring Valgas 2017. aastal. Fotol Vassili Dinis (vasakult), Tatjana Kotšetova, Jevdokia Šilkina, Vitali Mašnitš, Valentin Dovgi, Jelena Mašnitš ja Ruslana Dovha. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Kui avaldasin soovi kirjutada ukrainlaste elust piirilinnas, kartis Ukraina laupäevakooli juht Ruslana Dovha, et ega inimesed väga ajakirjanikuga kohtuda taha. Lubaduse peale poliitika kõrvale jätta arvas ta, et ehk annab väikese kokkusaamise korraldada.

Tegelikkus ületas kõik mu ootused: laupäevakooli uksest sisenedes leidsin eest teelaua kümmekonna inimesega. Kõik nad olid valmis lahkesti rääkima, kuidas Valka on sattunud, milline on nende igapäevaelu ja mida arvatakse Eestist ning eestlastest.

Ilmselt tegi kohtumise veelgi meeldivamaks, et see just Valga Ukraina laupäevakooli Kalõna ruumides teoks sai – on ju tegu paljudele ulrainlastele olulise paigaga. Laupäevakool loodi kaheksa aastat tagasi, et ukraina kultuuri Valgas alal hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles