Gripihirm suleb kodulinnud lautadesse

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talunik Urmi Sokk Soontaga külast Järveotsa talust peab pekingi parte rohkem hobi korras. Nüüd tuleb leida võimalus nad kinni hoida, kuni oht möödas.
Talunik Urmi Sokk Soontaga külast Järveotsa talust peab pekingi parte rohkem hobi korras. Nüüd tuleb leida võimalus nad kinni hoida, kuni oht möödas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Linnugripi ohu tõttu aprillist kodulinde enam väljas pidada ei tohi. Kaua selline olukord kestab, ei tea keegi.

Aasta alguse seisuga esines kõrge patogeensusega lindude grippi kodulindudel Ungaris, Saksamaal, Taanis, Rootsis ja Austrias. 2016. aasta suvel olid puhangud kodulindudel Prantsusmaal ja Itaalias. Metslindudel on taudi tuvastatud Austrias, Horvaatias, Taanis, Saksamaal, Hollandis, Poolas, Rootsis, Soomes, Rumeenias ja Šveitsis. Siia ja lõunanaabrite juurde tõbi ei ole veel jõudnud.

Linnugripi levikut ja lähedust arvestades on isegi üllatav kehtestatud kuupäev – 1. aprill. On ju saabuvate haneparvede ülelend kestnud juba mõnda aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles