Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Otepääl saab mekkida Novgorodi toite

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Jaan Rapp
Copy
Siim Kalda Ugandi Restos
Siim Kalda Ugandi Restos Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reede õhtul saab Ugandi Restos süüa traditsioonilisi Novgorodi toitusid ja kuulata rahvuslikku muusikat. Teoks saab Novgorodi köögi õhtu.

Ugandi Resto juhataja Siim Kalda sõnas, et erimenüüs on traditsioonilised Novgorodi toidud: kapsasupp, kanasalat, Busaly rullid. Kuna Novgorodis on palju järvesid, siis ka järvekala – koha. Magustoiduks serveeritakse mesine ahjuõun jäätisepalliga ning joogiks serveeritakse traditsioonilist Vene alkoholivaba jooki Sbiten.

«Otepää linna sünnipäeva eelõhtul tuleb külla Novgorodi restorani Rossija peakokk Natalia Lifanova, kes räägib Vene köögist ja serveerib toitu,» selgitas Siim Kalda. "Õhtusöögi käikude vahel esineb Novgorodi naisansambel Malahit. Novgorodi vaatamisväärsustest räägivad sealse turismiinfokeskuse töötajad.

2016. aasta sügisel külastas Otepää valla delegatsioon Novgorodi, osaledes gurmee-festivalil Velikij Novgorod.

Novgorodi ja Pihkva delegatsioonid on Otepääl külas 30. märtsist 2. aprillini.

Novgorodi õhtu korraldab Ugandi Resto koostöös Novgorodi linna, restorani Rossija ja Otepää vallaga.

Märksõnad

Tagasi üles