Vandaalitseja lõhkus hulga aknaid

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandalism
2. aprillil tehtud fotod Sepa ja Raja t
Vandalism 2. aprillil tehtud fotod Sepa ja Raja t Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeva hommikul võis Valgas Sepa ja Raja tänava piirkonnas liikuja olla tunnistajaks vandaali kätetööle: lõhutud olid mitme tänavaäärse hoone akende klaasid.

Õmblusvabrikul tühjal osal, kus viimati Sangari tehase administratisoon tegutses ja ka majal Sepa-Raja nurgal oli klaase lõhutud järjestikustel akendel, justkui möödaminnes. Pühapäeval oli osa klaasikilde juba koristatud ja klaasita aknaraame vaadates ei olnud võimalik esmapilgul täpselt hinnata, kas tegu on värskete või vanade lõhkumisjälgedega.

2. aprillil tehtud fotod Sepa ja Raja tänava nurgal. / Arvo Meeks/Valgamaalane
2. aprillil tehtud fotod Sepa ja Raja tänava nurgal. / Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kagu politseijaoskonna politseikapteni Toomas Joakiti sõnul oli aga pahatahtlikul teol nägijaid. "2. aprilli öösel kella 1.30 paiku helistas tähelepanelik inimene häirekeskusele ning teatas, et Valgas Sepa tänaval lõhuti ühel majal just aknaklaasid. Teataja nägi maja juurest jooksujalu lahkumas üht isikut."

Esmaste andmete kohaselt lõhuti Sepa tänaval kolmel majal viis aknaklaasi. Praegu teadaolevalt majades sees ei käidud.

Kohale saabunud politsei fikseeris sündmuskoha, kogus olemasolevad tõendid ning esmaspäevase seisuga ootab ees kannatanute ülekuulamine ja täpse kahjusumma väljaselgitamine.

Sepa ja Raja tänava nurgal asuva eramaja valdaja Tanel Valk kinnitas, et elamul sai kannatada kaks akent. "Kaks akent, kolm klaasi. Ühel raamil välimine klaas, teisel läbivalt mõlemad klaasid," loetles ta kahju suurust. "Praegu töö käib ja saab klaasid vahetatud. Sees õnneks ei käidud."

2. aprillil tehtud fotod Sepa ja Raja tänava nurgal / Arvo Meeks/Valgamaalane
2. aprillil tehtud fotod Sepa ja Raja tänava nurgal / Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Juhtunu täpsemad asjaolud, kahjusummad ning kahjutekitaja on politsei pressiesindaja Ragne Keiski sõnul alles väljaselgitamisel. Kui keegi juhtus lõhkumist pealt nägema või oskab keegi anda muud abistavat infot või vihjet toimunu kohta, palutakse tal helistada politsei infotelefonil 612 3000.

2. aprillil tehtud fotod Sepa ja Raja tänava nurgal / Arvo Meeks/Valgamaalane
2. aprillil tehtud fotod Sepa ja Raja tänava nurgal / Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles