Puid hoolda taktitundega

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need puud on istutatud valesse kohta – elektriliini alla. Kuna latvu on kunagi vale lõikusega kahjustatud, kasvatavad need ohtralt võsusid, mida tuleb nüüd sageli hoolduslõikusega vaos hoida.
Need puud on istutatud valesse kohta – elektriliini alla. Kuna latvu on kunagi vale lõikusega kahjustatud, kasvatavad need ohtralt võsusid, mida tuleb nüüd sageli hoolduslõikusega vaos hoida. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Rohenäppudel sügelevad pihud juba aiatööde järele, kuid maaharimise aega tuleb veel oodata.

Kõpla asemel võib aga haarata sae, sest praegu on paras aeg teatud puid lõigata ja harvendada. Võib-olla on mõni vana puu aeda liialt varjutama hakanud ja aednik soovib selle üldse maha võtta?

Arborist ja puittaimede hindaja Arne Oad soovitab siiski enne puu kallale tormamist veidi aru pidada, sest koduaia viljapuid võib igaüks kärpida oma soovi kohaselt, kuid pargipuude lõikamise kohta kehtib hoolduseeskiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles