Muuseumis etendub traagiline lugu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval etendub muuseumis näidend "Mihkel ja Liisa ehk Vaata, mis rikkuse ahnus võib teha", kuspeategelasi mängivad segakoori Rõõm lauljad Koidu Sammalpärg Liisa rollis ja Andre Säre Mihkli rollis. Fotol hetk proovist.
Teisipäeval etendub muuseumis näidend "Mihkel ja Liisa ehk Vaata, mis rikkuse ahnus võib teha", kuspeategelasi mängivad segakoori Rõõm lauljad Koidu Sammalpärg Liisa rollis ja Andre Säre Mihkli rollis. Fotol hetk proovist. Foto: Tiina Tättar

Valga muuseumis saab aprillis teoks näitemänguõhtu Säde seltsi aastapäeva auks. Lisaks muuseumi rahvale on ettevõtmisega liitunud segakoor Rõõm.

11. aprilli õhtul etendub muuseumis Valgas esimese eestikeelse lavatükina 1881. aastal etendunud Johann Kantswey näitemäng «Mihkel ja Liisa ehk Vaata, mis rikkuse ahnus võib teha», mis pärineb 1875. aastast. Näitlejatena astuvad üles segakoori Rõõm lauljad, peategelasi Mihklit ja Liisat mängivad Andre Säre ja Koidu Sammalpärg.

Lugu jutustab noortest armastajatest. Tollele ajale omaselt mängivad olulist rolli rikkus ja võim ning vanemate soov leida tütrele rikas ja auväärne kosilane. Noorte püüdlustest ja pingutustest hoolimata lõpeb lugu traagiliselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles