Maksupettuses süüdistatav redutab arvatavasti Soomes

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi kolmapäeval pidi Tartu maakohtu Valga kohtumajas aset leidma istung, ei ilmunud süüdistatav kohale.
Kuigi kolmapäeval pidi Tartu maakohtu Valga kohtumajas aset leidma istung, ei ilmunud süüdistatav kohale. Foto: Arvo Meeks

Eile pidi Valga kohtumajas aset leidma kohtupidamine OÜ Eesti Põld ja selle juhataja üle, kes omastas süüdistuse järgi teise ettevõtte kulul tuhandeid eurosid maksuraha. Kuna süüdistatav taas kord kohale ei ilmunud, otsustati ta kohtupinki tuua juba käeraudades.

Süüdistuse järgi esitas Tartumaal tegutsev OÜ Eesti Põld, mille ainuomanik on Janar Kaeramaa, 2013. aastal Valgas asuvale ASile Erts Ekka mitu arvet, millele lisati käibemaks. Kuna aga arve esitaja ei olnud enam käibemaksukohuslane, tekkis arvete saajale heas usus välja makstud käibemaksu tõttu üle 6000 euro suurune kahju.

Juba mõni aeg tagasi toime pandud kuriteo asjus on aastate jooksul plaanitud mitu istungit. Paraku pole aga Kaeramaa ühelegi nendest kohale ilmunud ega ka kohut ühestki mõjuvast põhjusest teavitanud. Sellepärast kuulutati ta juba 2015. aasta lõpus tagaotsitavaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles