Otepää vald annab välja kolm medalit

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää vallavalitsus otsustas tunnustada kolme isikut austusavaldusena silmapaistvate saavutuste eest valla medaliga. Selle saavad Otepää ettevõtja Elmo Parik, Pühajärve Puhkpilliorkestri dirigent Arno Anton ja väliseestlasest ettevõtja Paul Vesterstein.


Medaleid antakse vaid füüsilistele isikutele. Aumärk on valgevasest, hõbetatud ja oksüdeeritud.

Elmo Parik on sündinud Otepääl. Ta on lõpetanud Otepää gümnaasiumi ja kehakultuuri alal Tartu Ülikooli.

1992. aastal asutati Parmet AS, mille juhataja Parik tänapäevani on. Parmet AS toodab ripplaesüsteeme, fassaadikassette ning profiile. Aastate jooksul on firma juurutanud tootmisse mitmeid ripplaetüüpe. 1995. aastal alustati ka fassaadikassettide tootmist.

Arno Anton on Pühajärve Puhkpilliorkestri dirigent ja Otepää muusikakooli puhkpilliõpetaja. Ta on pärit Palupera vallast. Anton on lõpetanud Tartu Heino Elleri nimelise muusikakooli ja Tallinna Pedagoogika Instituudi orkestri dirigeerimise erialal.

Anton korraldab ka Pühajärve Puhkpillipäevi. Osa võtavad peamiselt eesti puhkpilliorkestrid ja -ansamblid, kuid peaaegu igal aastal on kutsutud külalisesinejaid ka välismaalt. Lisaks juhatab Anton 1998. aastast Otepää vanamuusikaansamblit.

Antoni õpilased on saavutanud vabariiklikel konkurssidel mitmeid auhinnalisi kohti. Samuti on nad
osalenud Lõuna-Eesti Noorte Puhkpilliorkestri ja Eesti Noorte Puhkpilliorkestri töös.

Paul Vesterstein on Otepäält pärit ettevõtja, eestluse hoidja Ameerika Ühendriikides. Otepää gümnaasiumi kasvandik Vesterstein lahkus 1944. aastal kodumaalt ja asus elama USAsse.

Aastatel 1991–2001 oli ta Estonia klaverite maaletooja USAs. Vesterstein on ka lahke annetaja: näiteks kinkis ta Otepää gümnaasiumile 2000. aastal Estonia tiibklaveri.

Autasud neile antakse üle 1. aprillil kell 18 Otepää linna 75. aastapäeva kontserdil Otepää gümnaasiumi aulas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles