Kultuurikeskusesse saabuvad Hollywoodi filmitähed

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etenduses mängivad Katrin Karisma (vasakul) ja Helgi Sallo.
Etenduses mängivad Katrin Karisma (vasakul) ja Helgi Sallo. Foto: Komöödiateater

Just pealkirja «Hollywoodi filmitähed» kannab Komöödiateatri uuslavastus, milles mängivad Katrin Karisma ja Helgi Sallo.

Loo peategelased on kunagised filmikunsti superstaarid Bette Davis ja Joan Crawford, kes mõlemad ka Oscari pälvinud. Alles oma karjääri lõpus mängivad nad esimest korda samas filmis ja muidugi puhkeb halastamatu konkurents. Selles sõjas on kõik vahendid lubatud. Mõlemad kiristavad hambaid, aga peidavad selle teeseldud naeratuse taha. Rafineeritud solvangud ja vaimukused lendavad mõlemas suunas ja kumbki ei kavatse alla anda.

Paratamatult tekib küsimus, kas meie eesti primadonnad on ka midagi taolist läbi elanud? Olid ju nemadki Estonia teatris nii kolleegid kui konkurendid. Sellele küsimusele oskavad vastata ainult nemad ise, meie võime ainult oletada vastavalt oma rikutuse tasemele. Ja nautida mõlema kirglikult esitatud rolle ning otsustada, kumb siis ikkagi seekord peale jäi, kas Helgi Sallo või Katrin Karisma.

Ameerikas valmis äsja 8osaline seriaal «Vihavaen – Bette ja Joan», kus neid staare mängivad Jessica Lange ja Susan Sarandon. «Hollywoodi filmitähed» etendub Valga kultuurikeskuses 15. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles