Asulates napib rohelust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgas Tööstuse tänaval asuva korteriühistu Omand liikmed on KredExi toetuse abil oma kodu muutnud kenaks nii seest- kui väljastpoolt. Juhatuse liikme Tiiu Püssi kinnitusel on tulemusega rahul ka need elanikud, kes esialgu olid skeptilised. Maja tunnistati kauni kodu konkursil võitjaks kategoorias «Energiasäästlik kaunis kodu 2014».
Valgas Tööstuse tänaval asuva korteriühistu Omand liikmed on KredExi toetuse abil oma kodu muutnud kenaks nii seest- kui väljastpoolt. Juhatuse liikme Tiiu Püssi kinnitusel on tulemusega rahul ka need elanikud, kes esialgu olid skeptilised. Maja tunnistati kauni kodu konkursil võitjaks kategoorias «Energiasäästlik kaunis kodu 2014». Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kodukaunistamisliikumise eestvedajad soovivad edaspidi siduda nii haljastust kui hoonete energiasäästlikkust. Paljudes Eesti paikades võiks nende hinnangul olla rohelust hoopis rohkem.

Kodukaunistamise ühenduse uuring näitas, et Eestis on kohti, kus haljastust rahvusvaheliselt soovitatavast tasemest mitu korda vähem. Ühendus on võtnud suuna niinimetatud targale kodule ning alustanud selleteemalisi koolitusi. Ka Valga kultuurikeskuses arutleti hiljuti haljastuse ja energiasäästliku kodu teemadel.

MTÜ Eesti Kodukaunistamise Ühendus (EKKÜ) esimehe Arvi Altmäe sõnul ollakse arvamusel, et Eestis on suhteliselt palju rohelust, seda kinnitavad ka väliskülaliste ütlused. Ta tõdes, et meil on tõepoolest hästi säilinud palju puutumatut loodust, kuid asulates jääb haljastus tihti tagaplaanile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles